Nová šablona:
“Kuchařka rychle a zdravě”
Planeat ve spolupráci s Milošem Raislerem, poradcem v oblasti výživy, představuje novou šablonu receptů – Kuchařka rychle a zdravě. Čeká vás kolem 270 nových rychlých a jednoduchých českých receptů a jejich různých variací.
Ing. Miloš Raisler působí na Kladně a v Praze, má vlastní Poradnu pro výživu a životní styl. V jeho životě mají dlouhodobě pevné místo různé sportovní aktivity, přednost však dává cyklistice. Ve své praxi čerpá z bohatých a dlouhodobých zkušeností z práce s lidmi. Za největší úspěch své práce považuje moment, kdy se jeho klient stane výživovým poradcem „Sám sobě“.
Miloš ke své šabloně dodává:
“Recepty v této kuchařce vycházejí z mé vlastní poradenské praxe, jsou ověřeny klienty, kteří je považují za velmi životaschopné v praktickém denním životě. Ocenili je jak manažeři, tak pracovnice dělnických profesí ve vícesměnném provozu a všichni, kteří nemají času nazbyt a přitom si chtějí udržet zdravý jídelníček, dobrou kondici a optimální tělesnou váhu. To se jim i díky této kuchařce v mé poradně podařilo a já jsem rád, že mám možnost tuto šablonu dát k dispozici dalším uživatelům.”
Kuchařka disponuje recepty optimalizovanými pro denní energetický příjem v rozsahu (4 000 –15 000) kJ. Tento příjem je rozložen do 5 chodů jídel během dne.
Trojpoměr rozložení makronutrientů ve stravě koresponduje s principy zdravé stravy a pro organismus přijatelné redukce tělesné hmotnosti, nejedná se tedy o typ nějaké rychlé diety jako např. nízkosacharidové, resp. keto diety.
Recepty v šabloně “Kuchařka rychle a zdravě” obsahují hlavně:
recepty umožňující většinou časově nenáročnou přípravu a následnou konzumaci i mimo domov
v našem regionu běžně dostupné suroviny s minimem konzervantů a přidaných sladidel
bílé maso a ryby
možnosti zařadit i lehká bezmasá jídla
jídla s potřebným obsahem vlákniny
pitnou vodu jako standardní nápoj
mléčné výrobky procesované kvašením
orientaci na pečivo a chleby žitné či celozrnné
obiloviny s nižším obsahem lepku jako oves, špalda, žito, rýže
pseudocereálie jako pohanka, jáhly, quinoa apod.
pro tepelnou úpravu máslo Ghee a olivový olej, pro studenou pak lněný, olivový a konopný olej
použití zdrojů omega-3 ve formě ryb, lněného oleje, lněného semínka, ořechů
v maximální míře využití čerstvé zeleniny a ovoce
prostor zde mají luštěniny, ryby, bílé maso, pseudocereálie, čerstvé i tvrdé sýry, vejce, pečivo a jinak běžné přílohy, ovoce, zelenina, ořechy a semínka
Stravovací režim minimalizuje nebo zcela vylučuje:
červené maso, uzeniny, polotovary, fast food
průmyslově vyrobené sladké a slané pečivo, cukrovinky
jídla s výraznějším obsahem jednoduchých sacharidů a vysokým GI
jídla s přidanou solí, rafinovaným cukrem a konzervanty
tavené sýry a tekutiny ve formě průmyslově doslazovaných nápojů
Šablona uživateli dává navíc tyto možnosti:
zohlednit alergeny a intolerance
určit oblíbené potraviny
zařadit nebo vypustit nízkotučné potraviny
nastavit potřebnou toleranci pro přesnost výpočtu složení jídel
nastavit individuálně hodnotu denního energetického příjmu podle potřeb klienta
Webinář zdarma
Webinář Planeat pod vedením našich lektorů je určen všem profesionálům v oblasti nutriční terapie a výživového poradenství. Naučíme vás používat aplikaci tak, aby vám při sestavování jídelníčků ušetřila i desítky hodin měsíčně.
O čem si budeme povídat?
Představíme vám základní funkce aplikace i pokročilá odborná témata, se kterými vám Planeat pomůže.
Během webináře můžete klást otázky a sdílet vaše zkušenosti z praxe.
Pomůžeme vám se specifickými případy klientů a společně vymyslíme řešení.
Pro koho je webinář určen?
Pro začátečníky: pokud s Planeat nemáte zkušenosti a chcete se s aplikací seznámit.
Pro pokročilé: pokud Planeat už používáte a chcete si být jistí v používání některých funkcí.
Rozsah: 1 hodina
Forma: online
Aplikace